Όντας ένας από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος, αφού παρουσιάστηκε πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι του, θα περίμενε κανείς ότι ο Λούκας Βιγιαφάνιες, για τον οποίο ο λόγος, θα είχε ήδη ανανεώσει το συμβόλαιό του. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει συμβεί ακόμη και ο λόγος είναι συγκεκριμένος.

Πολλοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν φέτος στους πράσινους, με αποτέλεσμα τα καλά, δεδομένων των συνθηκών, αποτελέσματα της ομάδας. Ένας από αυτούς, αναμφισβήτητα, ήταν ο Αργεντίνος χαφ, ο οποίος φέτος έκανε την καλύτερή του χρονιά με τη φανέλα του τριφυλλιού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή πίστεψε σε αυτόν και κατάφερε να τον βοηθήσει τόσο ώστε να έχει ισορροπία και ωριμότητα στο παιχνίδι του. Τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά, κάτι που οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Ο Σέρβος προπονητής, όμως, πίστεψε σε αυτόν και δικαιώθηκε. Γιατί, επομένως, το θέμα της παραμονής του Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά είναι και πιθανό να μην υπάρξουν θετικές εξελίξεις; Η απάντηση «κρύβεται» στο ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιό του: 700.000 ευρώ. Αυτά είναι τα λεφτά που παίρνει ετησίως ο Βιγιαφάνιες από τους πράσινους, οι οποίοι είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν

Σίγουρος μόνο ο Ρούμπεν Πέρεθ

Στον Παναθηναϊκό προφανώς και θέλουν να κρατήσουν τον Βιγιαφάνιες, αλλά όχι με αυτά τα λεφτά. Κι ας ήταν πάρα πολύ καλός φέτος. Στόχος της διοίκησης είναι να ενισχύσει το ρόστερ, αν και δεν υπάρχουν τρελές οικονομικές δυνατότητες. Από όπου μπορούν να κερδίσουν χρήματα, επομένως, θα το επιδιώξουν. Έτσι, με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Βιγιαφάνιες ήταν το πιο ακριβό φέτος, οι Γιοβάνοβιτς και διοίκηση αποφάσισαν να μη δώσουν προτεραιότητα στις συζητήσεις μαζί του.

Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε το συμβόλαιο του Χουάνκαρ αλλά δεν κάλεσε ακόμη για συζητήσεις τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος είναι στην πατρίδα του και περιμένει. Ο ίδιος προφανώς και είναι θετικός στο να συνεχίσει στην ομάδα υπογράφοντας νέο συμβόλαιο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα δεχθεί μείωση και πόση θα είναι αυτή. Μια όχι και τόσο απλή υπόθεση, δηλαδή, με τους πράσινους να είναι σε μια περίεργη φάση, αφού αυτή τη στιγμή ο μόνος από τους βασικούς του κέντρου που δεσμεύεται με συμβόλαιο είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Όλοι οι άλλοι μένουν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου και ο Γιοβάνοβιτς με τη διοίκηση καλούνται να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους.