Το Nations League ξεκίνησε την Πέμπτη (2/6) με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ και συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή (3/6) με άλλα επτά παιχνίδια, στα οποία ξεχώρισε η εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της Ολλανδίας επί του Βελγίου με 4-1.

Στα αποτελέσματα της Παρασκευής, είναι η αλήθεια, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Στον 1ο όμιλο, για παράδειγμα, η Δανία νίκησε εκτός έδρας με 2-1 τη Γαλλία και η Αυστρία επιβλήθηκε, επίσης εκτός έδρας, με 3-0 της Κροατίας. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν και παιχνίδια με μικρότερο ενδιαφέρον. Όπως, για παράδειγμα, στον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας (Καζακστάν – Αζερμπαϊτζάν 2-0 και Λευκορωσία – Σλοβακία 0-1) και στον 1ο όμιλο της 4ης κατηγορίας (Λετονία – Ανδόρα 3-0 και Λιχτενστάιν – Μολδαβία 0-2).

Το καλύτερο παιχνίδι όμως, με βάση τα ονόματα και τη δυναμική των ομάδων, ήταν το Βέλγιο – Ολλανδία. Μόνο που δεν εξελίχθηκε σε ντέρμπι, όπως περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά σε περίπατο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με γκολ των Μπέργκβιν (40′), Ντεπάι (51′, 66′) και Ντάμφρις (62′), συνέτριψαν με 4-1 τους γηπεδούχους (93′ Μπατσουαγί).