Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογέτ η Εθνική Ελλάδας δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν αποτελεσματική, αφού με το γκολ του Μπακασέτα στο 38ο λεπτό νίκησε με 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία και άρχισε με τον καλύτερό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League, στον οποίο συμμετέχουν επίσης Κόσοβο και Κύπρος.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο πρώτο 10λεπτο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και με την Εθνική ομάδα να παίρνει κάποια μέτρα στη συνέχεια, προσπαθώντας να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων. Στο 22′, μάλιστα, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε και την πρώτη της φάση, όταν ο Μπακασέτας σέντραρε και ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Πίκοκ.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που έδειξε να τονώνει κάπως την ψυχολογία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να προσπαθήσει να γίνει πιο απειλητικό. Δεν τα κατάφερε ακριβώς, είναι η αλήθεια, αφού απουσίαζαν οι ευκαιρίες, ήρθε όμως το γκολ.

Στο 39′ ο Λημνιός κουβάλησε τη μπάλα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος βρήκε χώρο και με διαγώνιο σουτ, με το δεξί, έκανε το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού στο 45′ ο Ρότα δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από καλή θέση.

Η Ελλάδα έκλεισε καλά το πρώτο μέρος και θα μπορούσε να ανοίξει ακόμη καλύτερα το δεύτερο, κάνοντας δηλαδή το 0-2, αλλά στο 52′ ο Γιακουμάκης… βρήκε αέρα από κοντά, μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Λημνιού από δεξιά.

Ήταν η στιγμή που η Εθνική θα μπορούσε να καθαρίσει τον αγώνα αλλά δεν το έκανε και στη συνέχεια έβγαλε αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι της, αφού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα οι Βορειοϊρλανδοί να ελπίζουν σε ισοφάριση. Πώς θα ερχόταν αυτή, βέβαια, από τη στιγμή που έπαιζαν συνέχεια με βαθιές μπαλιές ή σέντρες, είναι άλλο θέμα.

Σημασία έχει ότι η Ελλάδα δεν ήταν καλή, αλλά ήταν νικήτρια τελικά, αφού δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων και κράτησε το 0-1, ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

Βόρεια Ιρλανδία: Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (62′ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78′ Χιούμ), Ντέιβις, ΜακΝερ, Σάβιλ (Σ. Τσαρλς), Α. ΜακΚαν, Λέιβερι (62′ Λάφερτι), Γουάιτ (71′ Τσαρλς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (91′ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (82′ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Λημνιός (69′ Παυλίδης), Μπακασέτας (69′ Κουρμπέλης), Γιακουμάκης (69′ Χατζηγιοβάνης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κύπρος – Κόσοβο 0-2
Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Κόσοβο 3
  2. Ελλάδα 3
  3. Β. Ιρλανδία 0
  4. Κύπρος 0