Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να πρωταγωνιστεί, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 5-1 από την έδρα της Γουλβς και έφτασε στους 89 βαθμούς και στο +3 από την Λίβερπουλ στην Premier League. Παράλληλα, με το αποτέλεσμα αύξησε και τη διαφορά τερμάτων που τη χωρίζει με τους «κόκκινους» στο +7.

Ο Βέλγος μέσος σημείωσε τέσσερα γκολ για πρώτη φορά στην καριέρα του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Άνοιξε το σκορ στο 7′ κι αφού ισοφάρισε στο 11′ ο Ντεντονκέρ για τους γηπεδούχους, έκανε το 2-1 στο 16′ και πρόσθεσε άλλα δύο τέρματα στο 24′ και στο 60′. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη με γκολ στο 84′.

Οι «πολίτες» έχουν στο πρόγραμμά τους δύο ματς: εκτός έδρας με τη Γουέστ Χαμ (15/05) και εντός έδρας με την Άστον Βίλα (22/05).

Εύκολη νίκη για την Τσέλσι

Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από πολύ νωρίς με την αποβολή του Τζέιμς, νίκησε με 3-0 την Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» (4′ Μάουντ, 55′ Πούλισιτς, 83′ Λουκάκου) και βρίσκεται πλέον «αγκαλιά» με την έξοδό της στο Champions League. Η Λιντς εξακολουθεί να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε πρέπει να κάνουν το 2 στα 2 εάν θέλουν να παραμείνουν.

Η Έβερτον πήρε βαθμό στην έδρα της υποβιβασμένης Γουότφορντ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» και να «αγκαλιάσει» την παραμονή, ενώ έχει και ματς λιγότερο από τη Λιντς, αλλά με την Μπέρνλι, που επίσης δίνει μάχη για τη σωτηρία, «χρωστούν» ακόμη τρία παιχνίδια.

Με δύο γκολ του Βάρντι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (54′, 62′) κι ένα του Μάντισον (70′), η Λέστερ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-0 της υποβιβασθείσας, Νόριτς. Στην ενδεκάδα των «καναρινιών» βρέθηκε από την αρχή ο Γιαννούλης, ενώ ο Τζόλης έμεινε στον πάγκο.