Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τους πολίτες της χώρας να προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί η Ρωσία. Και ένας από αυτούς τους πολίτες που θα υπερασπιστεί πλέον την πατρίδα του είναι και ο Γιούρι Βέρνιντουμπ, ο πρώην προπονητής της Σέριφ, ο οποίος αποφάσισε να πάρει τα όπλα και να πάει στο μέτωπο, δηλώνοντας ότι δεν φοβάται για τη ζωή του.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει καλέσει τους πολίτες από 18 ως 60 ετών να πάρουν τα όπλα για να βοηθήσουν και ο Βέρνιντουπ δεν δίστασε καθόλου, αποφασίζοντας να αφήσει τη Σέριφ για να καταταχθεί στον ουκρανικό στρατό. Έτσι, πήγε αρχικά σε στρατόπεδο στη Ζαπορίζια, για να αναχωρήσει τώρα από εκεί με κατεύθυνση το μέτωπο.

«Ήμουν στο στρατό όταν ήμουν νέος – ήταν υποχρεωτικό να το κάνω για δύο χρόνια. Ήταν όμως σε μονάδα για αθλητές. Για δύο μήνες, μάθαμε θεωρητικά και μετά μάθαμε πώς να χειριζόμαστε ένα όπλο. Αλλά αυτό ήταν πολύ καιρό πριν. Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω πυροβόλα όπλα, ξέρω πώς να τα χρησιμοποιώ. Δε φοβάμαι», είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του, με τα διεθνή ΜΜΕ να τον συγχαίρουν για την απόφασή του.