Ο Τσάβι μπορεί να βρίσκεται στην προπονητική ηγεσία της Μπαρτσελόνα μόλις για λίγες ημέρες, αλλά έχει σηκώσει μανίκια και δουλεύει σκληρά για ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να την οδηγήσει και πάλι σε επιτυχίες. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να εμπλακεί ο ίδιος ακόμη περισσότερο στη διαδικασία.

Στην προπόνηση της Παρασκευής (12/11), λοιπόν, προκειμένου να δείξει στους παίκτες του πως να κάνουν καλύτερα μια άσκηση αποφάσισε να λάβει μέρος κι ο ίδιος. Ο 41χρονος Καταλανός τεχνικός έδειξε πως δεν έχει… ξεχάσει την τέχνη. Άλλωστε, ήταν ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μέσους όλων των εποχών. Έτσι, συμμετείχε σε «κορόιδο» και η αλήθεια είναι πως δεν άφησε τους ποδοσφαιριστές του έκπληκτους με τις ικανότητές του.

Στον περίγυρο της Μπαρτσελόνα, στο μεταξύ, είναι σίγουροι πως ο Τσάβι θα κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του – και προφανώς κι από τα πόδια του – ώστε να πετύχει στο «Καμπ Νόου». «Όταν κάποιος αγαπάει την ομάδα όπως εκείνος… Είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει αυτό. Είναι προετοιμασμένος και έχει ζήσει τα πάντα σ’ αυτό το σύλλογο. Είναι το όνειρό του αυτό το πράγμα και σίγουρα θα περνάει πολύ καλά με την πρόκληση που έχει μπροστά του», δήλωσε ο άλλοτε συμπαίκτης του, Ανδρές Ινιέστα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Catalunya Radio». Μάλιστα, αποκάλυψε πως αστειευόμενος ο Τσάβι του είπε να επιστρέψει κι εκείνος στους «μπλαουγκράνα» για να παίζουν… κορόιδο.

Ανακοίνωσε Ντάνι Άλβες

Πάντως, αυτός που όντως επέστρεψε στο «Καμπ Νόου» είναι ο Ντάνι Άλβες. Ο 38χρονος Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα. Υπέγραψε ως το τέλος της σεζόν. Ήταν ελεύθερος έπειτα από την λύση της συνεργασίας του με τη Σάο Πάουλο και γυρίζει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τα πάντα κι έγραψε ιστορία από τη σεζόν 2008-09 ως την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Τόσο ο Τσάβι όσο και η διοίκηση του συλλόγου ποντάρουν πολλά στο χαρακτήρα του παρά στις αγωνιστικές του ικανότητες σ’ αυτό το σημείο της καριέρας του. Εκτιμούν πως θα βοηθήσει την ομάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική.