Αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας El Mundo, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λιονέλ Μέσι με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, το 2017, θα αποφέρει στον Αργεντινό αστέρα το εντυπωσιακό ποσό των 555.237.619 ευρώ!

Από την πλευρά του, ο 33χρονος επιθετικός έχει ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους του να κινηθούν νομικά τόσο κατά της εφημερίδας που έκανε την αποκάλυψη, καθώς και κατά των διοικούντων τους «μπλαουγκράνα». Αυτοί είναι ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο προεδρεύων την διοικούσα επιτροπή, Κάρλες Τουσκέτς, ο εκτελεστικός διευθυντής, Όσκαρ Γκράου, αλλά και ο Ρόμα Πούντι, επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της ομάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sport, αυτοί ήταν που ειχαν γνώση για το τι προέβλεπε το συμφωνητικό με τον Μέσι και για τον λόγο αυτό ο σύλλογος ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίων τους. Πάντως, λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μπαρτομέου διέψευσε κατηγορηματικά ότι αυτός ή κάποιος από τη διοίκησή του διέρρευσαν το συμβόλαιο και τι απολαβές προέβλεπε.

«Το κράτος πρέπει να του κάνει άγαλμα!»

Παράλληλα, στην Καταλονία και γενικότερα σε όλη την Ισπανία συνεχίζονται οι διαμάχες σχετικά με το όλο στόρι. Μετά από ανταλλαγή tweets με τον πρόεδρο της ισπανικής LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, σχετικά με τους φόρους που κατέβαλε ο Αργεντινός επιθετικός, ο Μάρκο ντε Κουίντο, πρώην πολιτικός και βουλευτής στην ιβηρική χώρα, ειδικός στο μάρκετινγκ και πρώην αντιπρόεδρος της Coca Cola μεταξύ 2015 και 2017, σε συνέντευξή του τάχθηκε στο πλευρό του 33χρονου αστέρα.

«Πρέπει να κάνουν ένα άγαλμα στον Μέσι. Χάρη σε αυτόν το κράτος έχει εισπράξει 280 εκατομμύρια. Το κράτος είναι ο μεγαλύτερος ευνοημένος που ο Μέσι παίζει στην Ισπανία επειδή παίρνει ήσυχα αυτά τα χρήματα χωρίς να σκοράρει. Επιπλέον ο Μέσι δεν εκμεταλλεύεται καμία από τις δημόσιες υπηρεσίες που βοηθά να διατηρήσει. Εγώ θα τον σεβόμουν και θα του έκανα ένα άγαλμα!», ανέφερε σχετικά.