Σε παλαιότερες του δηλώσεις ο Φάμπρεγας είχε κατονομάσει τον Ζοσέ Μουρίνιο ως τον προπονητή με τον οποίο είχε την πιο ιδιαίτερη σχέση, αδιαφορώντας για τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τον οποίο δούλεψε ένα χρόνο στην Μπαρτσελόνα (2011-12).

Αυτή τη φορά ο 33χρονος μέσος της Μονακό, αναφέρθηκε εκ νέου στις σχέσεις του με τον «Special One» αλλά και με τον Ισπανό προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Μουρίνιο ήταν αυτός που με ενέπνευσε περισσότερο να φύγω από την Μπαρτσελόνα. Μου εξήγησε τους λόγους και το πλάνο του και εγώ πείστηκα. Ήταν επαγγελματίας. Ακόμα και σήμερα μιλάω μαζί του και τον θεωρώ φίλο μου.

Με βοήθησε πολύ εκείνη την εποχή και ίσως μαζί του έπαιξα μια από τις καλύτερες σεζόν μου», ανέφερε αρχικά για τον Ζοσέ Μουρίνιο για να μιλήσει εν συνεχεία για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Με τον Γκουαρδιόλα δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν για τα οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω. Στην παιδική μου ηλικία ήταν το είδωλο μου. Ισως είναι το άτομο από το οποίο έχω μάθει περισσότερο ως παίκτης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην Τσέλσι ο Φάμπρεγας μετακόμισε το 2014, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, βοηθώντας τους «μπλε» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά.

Πηγή: gazzetta.gr