Ανυπόμονος να ξεκινήσει τη δουλειά για το «χτίσιμο» της νέας Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του ο Λουίς Ενρίκε. Ο νέος τεχνικός των «μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε στο πνεύμα νικητή που θέλει να περάσει στην ομάδα και μέσα από επιθετικό ποδόσφαιρο να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον «καλύτερο παίκτη του κόσμου», τον Μέσι, δεν θέλησε να μπει σε… ονοματολογίες για τυχόν αποχωρήσεις και προσθήκες στο ρόστερ, ενώ χαριτολογώντας για το πώς χαρακτηρίζει τον εαυτό του, απάντησε: «Ψηλός, σκούρος, όμορφος».

«Σήμερα είναι μια πολύ χαρούμενη μέρα για μένα. Ο πάγκος της Μπαρτσελόνα είναι ό,τι περισσότερο θα μπορούσα να ζητήσω ως προπονητής. Όχι μόνο γιατί ήταν ο πρώτος σύλλογος που μου έδειξε εμπιστοσύνη όταν ξεκινούσα αυτή την καριέρα μου –δουλεύοντας στη δεύτερη ομάδα- αλλά και γιατί δεν πίστευα πως θα έχω ποτέ αυτή την δυνατότητα. Ανυπομονώ να ακούσω τον ύμνο της Μπάρτσα στο Καμπ Νου ως προπονητής. Από σήμερα το απόγευμα κιόλας θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για τη νέα χρονιά. Μπορεί να ήμουν εδώ στο παρελθόν, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά πλέον, υπάρχουν αλλαγές και πρέπει να τα δούμε όλα προσεκτικά», είπε αρχικά και συνέχισε ο Λουίς Ενρίκε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω στην ομάδα τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Μέσι. Δεν θα το ξεχνάω ποτέ αυτό και είναι σίγουρα κίνητρο για μένα. Με παραξενεύει που ο κόσμος πιστεύει ότι δεν είναι καλός επειδή δεν βάζει εκατοντάδες γκολ. Προσφέρει πολλά περισσότερα στο σύλλογο απ’ τα γκολ. Είναι μοναδικός και κομβικός για την ομάδα. Ελπίζω μαζί μου να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και να πορευτούμε μαζί. Θα προσπαθήσω με όλους τους παίκτες, τον Νεϊμάρ, τον Ινιέστα, τους… μικρούς να μπουν στο σύστημα».

«Πάντα θέλω οι ομάδες μου να παίζουν επιθετικά και η Μπαρτσελόνα είναι του ίδιου στυλ. Θα παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως κάνει τόσα χρόνια η ομάδα, προκειμένου να ικανοποιήσουμε και τους φίλους του συλλόγου ανά τον κόσμο. Θα διατηρήσουμε το στυλ όλων αυτών των χρόνων, δίνοντας πάντα βέβαια βάση στην άμυνα. Ελπίζω να συνδυάσουμε και το όμορφο θέαμα και τα αποτελέσματα. Γνωρίζω πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Δεν φοβάμαι τίποτα. Σήμερα είναι μια απ’ τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου. Έρχομαι σε μια εποχή όπου ο κόσμος αμφισβητεί την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα τα τρόπαια είναι σημαντικά, αλλά για μένα δεν είναι το παν».

Ερωτηθείς για τυχόν αλλαγές στο ρόστερ, ο νέος τεχνικός των «μπλαουγκράνα» δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες: «Μπορώ να σας πω πως σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, σε όλες τις θέσεις. Θα ενισχύσουμε το ρόστερ με τον καλύτερο τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην ομάδα τους παίκτες που πιστεύουμε πως είναι καλύτεροι. Δεν θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ονόματα, είτε αυτών που θα έρθουν, είτε αυτών που θα φύγουν. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μπροστά τους το Μουντιάλ, στη συνέχεια θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Πηγή: Sport-fm.gr