Για το ρόλο του Νίκου Γκάλη στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με αφορμή την 33η επέτειο από την κατάκτηση του Eurobasket το 1987.

«Έβαλε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Ήταν ο Τζόρνταν της Ευρώπης» ανέφερε ο γκαρντ του Προμηθέα στο OPEN, ενώ για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε ότι «ήταν ο Πίπεν. Ήταν ο ιδανικός μπαλαντέρ για τον Γκάλη και μαζί πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Μας έφερε τόσες επιτυχίες, πήρε και ως προπονητής το Eurobasket, κερδίσαμε την Dream Team».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τονίζοντας ότι είναι «ένας από τους πιο ταπεινούς ανθρώπους που υπάρχουν», ενώ αποθέωσε και τον Βασίλη Σπανούλη:

Πήρε τα πιτσιρίκια στον Ολυμπιακό και τα πήγε στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν μπορεί να το κάνει κανένας αυτό. Ήθελε πάντα να κερδίζει. Είναι επαγγελματίας, θέλει να σε κάνει καλύτερο. Θα σου φωνάξει, θα σε εμψυχώσει. Είναι νομίζω ο κατάλληλος για ντοκιμαντέρ!».

Επιπλέον, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναφέρθηκε στον Θοδωρή Παπαλουκά, επισημαίνοντας το εξής: «Έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια. Ματς που δεν… υπάρχουν και δεν τα έχουν κάνει ούτε οι Σπανούλης και Διαμαντίδης».