Η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστες και τις ομάδες της La Liga, οι οποίες είδαν τα οικονομικά του να καταρρέουν. Η ισπανική λίγκα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους συλλόγους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη συνέχεια.

Οι ομάδες ήδη έχουν συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές για να γίνουν περικοπές στα συμβόλαια τους, καθώς τα έσοδα τους δεν είναι αρκετά για να τα καλύψουν. Ειδικά, μετά και των όσων συνέβησαν λόγω πανδημίας.

Η La Liga ετοιμάζεται να επιστρέψει, εκτός απροόπτου στις 12 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Το συγκεκριμένο σενάριο ενδέχεται να το δούμε και την επόμενη σεζόν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ισπανικής κυβέρνησης.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τους συλλόγους, καθώς τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από τα εισιτήρια και τα διαρκείας των φιλάθλων. Γι’ αυτό και η La Liga αναζητάει πιθανούς τρόπους για να βοηθήσεις τις ομάδες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Μάλιστα ένας από αυτούς είναι να συναφθεί ένα συνολικό δάνειο 600 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, ώστε οι ομάδες να τα βγάλουν πέρα και να μην κινδυνεύσουν με… αφανισμό.

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς τόνισε πως προτεραιότητα της Λίγκας είναι κανένα κλαμπ να μην υποστεί οικονομική κατάρρευση.

«Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε μέρος των απωλειών μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης κατά τις επόμενες δύο σεζόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: gazzetta.gr