Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τη τελευταία του προπόνηση πριν την αυριανή μάχη με την Εφές Αναντολού στην Κωνσταντινούπολη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε το τι πήγε στραβά στον τρίτο αγώνα και τα πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να πανηγυρίσουν από αύριο την πρόκριση στο Final Four.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-Το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός για να τελειώσει την πρόκριση αύριο:

«Το πιο σημαντικό που πρέπει να αλλάξουμε είναι η προσέγγιση του αγώνα. Σε αυτά τα παιχνίδια που οι αλλαγές στην τακτική είναι ελάχιστες, αυτό που μετράει είναι το μυαλό των παικτών. Η πνευματική εργασία για να καταλάβουν ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που έχουν οδηγήσει την ομάδα μέχρι εδώ. Τα θετικά στοιχεία που αν τα κάνουμε και αύριο θα μας οδηγήσουν στο Λονδίνο και ποια είναι αυτά που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Τα μικρά πράγματα που είναι σημαντικά σε αυτούς τους αγώνες, είναι τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που δώσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο στην Εφές ή τα οκτώ λάθη που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε δώσει μεγάλη έμφαση να μη γίνουν, αλλά δυστυχώς έγιναν. Για ψυχολογικούς λόγους σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και προσεκτικός. Αν έχουμε καλές επιλογές στην επίθεσή μας και αποτρέψουμε τον αιφνιδιασμό τους, θεωρώ ότι στο σετ παιχνίδι δεν μπορούν να μας νικήσουν».

-Το αν περίμενε τόσο καλή την Εφές την Τετάρτη:

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτό που έγινε στην Αθήνα να χάσουν δηλαδή τόσα πολλά σουτ δεν είναι νορμάλ. Μία ομάδα που έχει τον Φάρμαρ, τον Βούγιασιτς και τον Σαβάνοβιτς δεν είναι λογικό να σουτάρει με 6%. Από εκεί και πέρα εμείς θα έπρεπε να ήμασταν πιο πιεστική στην άμυνα και να μην τους δίνουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό για να πάρουν αυτοπεποίθηση»

-Την δεκάλεπτη συνομιλία που είχε με τον Βασίλη Σπανούλη πριν την προπόνηση:

«Με όλους τους παίκτες μιλάμε ξεχωριστά. Ο Βασίλης δεν είχε καλό παιχνίδι χθες, αλλά είναι ο πρώτος που κάνε την αυτοκριτική του. Συζητήσαμε πως πρέπει να προσεγγίσουμε τα παιχνίδι ομαδικά, είδε όλο το παιχνίδι μόνος του ξανά για να δει και την αντίδραση των αντιπάλων του πάνω του. Αυτό τον έχει φέρει μέχρι εδώ να είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες με τόσους τίτλους και διακρίσεις. Πάντα ετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι, μαθαίνοντας από τα λάθη του. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, ανεξάρτητα αν χάνουμε ή κερδίζουμε και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Πάμε λοιπόν να δούμε με τη σωστή προσέγγιση το ματς για να τα καταφέρουμε. Αν πάλι όχι, έχουμε άλλο ένα παιχνίδι στην έδρα μας για να προκριθούμε».

-Αν υπήρξε χαλάρωση μετά το 2-0:

«Όπως αποδεικνύεται συμβαίνει αυτό. Όπως συνέβη και στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, που τον είχαμε νικήσει στο ματς πρωταθλήματος και χάσαμε το κύπελλο παρά τα όσα πράγματα εκτός μπάσκετ έγιναν εκεί. Πάντα πληγώνει μία ομάδα να μείνει πίσω με 2-0 νίκες. Είχαν να αποδείξουν πολλά χθες και μη ξεχνάμε είναι μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και ποιότητα. Ίσως στο μυαλό μας υπήρχε ένας εφησυχασμός που φάνηκε μέσα στο παιχνίδι».

Πηγή: Sport-fm.gr