Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε συνδεθεί με ένα ποσό που φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν δημοσιεύματα από την Πορτογαλία.

Τώρα, ο διεθνής Τύπος επαναφέρει το όνομα του διεθνή γκολκίπερ, τον οποίον συνδέει με δύο μεγάλα κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρόμα, που φαίνεται να τον έχουν βάλει στα ραντάρ τους ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Έναν χρόνο μετά τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό, ο «Όντι» έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του κάτω από τα γκολπόστ της Μπενφίκα να εντυπωσιάσει και να κάνει σπουδαία κλαμπ της γηραιάς ηπείρου να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του. Ο Έλληνας άσος έπαιξε σε 50 ματς της σεζόν και είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πάντως, αυτήν τη φορά το ποσό έπεσε κατά πολύ, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα η Μπενφίκα κοστολογεί στα 20 εκατ. ευρώ τον Βλαχοδήμο, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να αποκτήσει στη θέση του τον Γιάσπερ Σίλεσεν της Μπαρτσελόνα, με τον οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα όφελος από την πώληση του διεθνούς γκολκίπερ, καθώς στη συμφωνία του προηγούμενου καλοκαιριού με τους «αετούς» φαίνεται ότι δεν είχε θέσει ζήτημα για μελλοντικές αξιώσεις από ενδεχόμενη μετακίνησή του. Επίσης, εάν πάει στη Ρόμα, αυτό θα επηρεάσει εμμέσως και την ΑΕΚ, καθώς στο στόχαστρο της ιταλικής ομάδας βρίσκεται εδώ και καιρό ο Βασίλης Μπάρκας.