Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται στο… προαύλιο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Τσάβι Πασκουάλ στον «πράσινο» πάγκο. Ο 66χρονος Αμερικανός κόουτς μίλησε στην «Courier Journal» για την προοπτική που του ανοίγεται και για τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Για τον διοικητικό ηγέτη του «τριφυλλιού», ανέφερε: «Είναι πολύ παθιασμένος. Είναι ένας άνθρωπος που δεν δείχνει να τρελαίνεται για τους διαιτητές. Όμως, στο τηλέφωνο που μιλήσαμε, ήταν εξαιρετικός. Έχει πολύ πάθος για την ομάδα του. Μου είπε πως είναι μεγάλος θαυμαστής μου. Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Μισεί την ήττα, μισώ κι εγώ την ήττα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό».

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Μου λείπει φοβερά η προπονητική. Ακόμη έχω πολλή πικρία μέσα μου για το Λούιβιλ και πιστεύω πως αυτό θα την απομακρύνει κάπως».

Επίσης, διέψευσε πως είχε πρόταση από ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, λέγοντας: «Κάποιος θα ήθελε να μου κάνει πλάκα».

Όσο για τη Euroleague και το επίπεδό της, σημείωσε «Είναι λίγο κάτω από το ΝΒΑ, αλλά θα μου δοθεί η ευκαιρία να βιώσω μια διαφορετική εμπειρία και να πάω σε πολλά και διαφορετικά μέρη που δεν είχα δει ποτέ».

Το μήνυμα που έστειλε στο τέλος, ήταν: «Βλέπω πλέον κάθε μέρα ξεχωριστά και θα δούμε πώς θα πάει… Θέλω να επιστρέψω στην άκρη του παρκέ και θα δούμε τι θα συμβεί».