Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και οι «πράσινοι» συζητούν ήδη με τον θρυλικό προπονητή του κολεγιακού πρωταθλήματος (NCAA), Ρικ Πιτίνο.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον εμβληματικό προπονητή του κολεγιακού πρωταθλήματος, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα NCAA με το Κεντάκι (1996) και το Λούιβιλ (2013).

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον 66χρονο προπονητή, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ λέγοντας ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού από τον ατζέντη του με τον οποίο επικοινώνησε εκπρόσωπος των πρωταθλητών, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία τους. Μάλιστα, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και εντός των επόμενων ωρών, αναμένονται άμεσα εξελίξεις! Ουσιαστικά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες πρέπει να διευθετηθούν, με τον ίδιο τον Πιτίνο να είναι θετικός στο να κοουτσάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη!

Εκτός από το NCAA και την αξιομνημόνευτη θητεία τους στους πάγκους του Μπόστον Γιουνιβέρσιτι, του Πρόβιντενς, του Κεντάκι και του Λούιβιλ, έχει εμπειρία και από το ΝΒΑ καθώς ήταν προπονητής τόσο στους Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989) όσο και στους Μπόστον Σέλτικς (1997-2001). Μάλιστα το 2013 εισήχθη και στο διάσημο Basketball Hall Of Fame του Σπρίνγκφιλντ. Εκτός του ότι είναι ο μοναδικός προπονητής με δύο τίτλους NCAA με δύο διαφορετικά πανεπιστήμια είναι και ο μοναδικός που οδήγησε τρεις διαφορετικές κολεγιακές ομάδες στο Final 4. Επίσης, είναι ένας από τους τέσσερις που έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν σε Final 4 σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες και ένας από τους μοναδικούς τρεις, που έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο Final 4 με δύο διαφορετικά προγράμματα.

Μάλιστα υπό τις οδηγίες του Πιτίνο, είχε τεθεί και πάλαι ποτέ παίκτης του Παναθηναϊκού, Τόνι Ντελκ με τον οποίο κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NCAA το 1996. Επίσης και οι μετέπειτα σταρ του ΝΒΑ, Τζαμάλ Μάσμπερν και Αντουάν Ουόκερ, αλλά και παίκτες όπως οι Μόντρεζλ Χάρελ (σ.σ. από τους υποψήφιους «πιο βελτιωμένους παίκτες» του φετινού ΝΒΑ), Ντιενγκ, Σμιθ, Γκέινς, ΜακΚάρτι και πολλοί ακόμα.

Βέβαια ο Ρικ Πιτίνο έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά σκάνδαλα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, που εμπεριέχουν σεξ, εκβιασμούς, πόρνες αλλά και δωροδοκίες παικτών. Τελευταίο αυτό στο Λούιβιλ! Το FBI είχε ξεκινήσει έρευνα στο εν λόγω πανεπιστήμιο και στον Πιτίνο, όσον αφορά υπόθεση δωροδοκίας.  Ο Μπράιαν Μπόουεν ήταν η… πέτρα του σκανδάλου, όπως επίσης και ένα στέλεχος της Adidas, ο οποίος φαίνεται πως έδωσε 100.000 δολάρια για μελλοντική επιλογή του παίκτη στην εταιρεία του.Το FBI κατέληξε στο Λούιβιλ αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε, ο εν λόγω υπάλληλος της εταιρείας, μαζί με τον Ιταλοαμερικανό προπονητή είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές μαζί του, με σκοπό να πείσουν τον παίκτη να δεχτεί να παίξει εκεί. Γι’ αυτόν τον λόγο έστειλαν τα χρήματα, κάτι που -φυσικά- απαγορεύεται.

Πηγή: gazzetta.gr