Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών βρίσκεται στο μακρινό Καράκας της Βενεζουέλας και ετοιμάζεται να δώσει τη δεύτερη μάχη της στο προολυμπιακό τουρνουά.

Η Ελλάδα θέλει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όμως όπως εξήγησε ο Ηλίας Ζούρος μιλώντας στην σελίδα της επίσημης αγαπημένης στο Facebook δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Επιπλέον στάθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια που ακολουθούν μετά τη φάση των ομίλων στα οποία τόνισε ότι δεν υπάρχουν… δεύτερες ευκαιρίες.

«Το προολυμπιακό τουρνουά είναι από τα πιο δύσκολα τουρνουά, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα λάθους. Πολλοί που δεν γνωρίζουν, μπορεί να νομίζουν ότι είναι κάτι εύκολο. Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και υπάρχουν και ματς νοκ άουτ που σημαίνει πως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Παράδειγμα το ματς της Παρασκευής. Μπορεί η ομάδα να παίζει πάρα πολύ καλά, να αποδίδει πολύ καλά, όμως να βρεθεί σε ένα κακό βράδυ», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, είναι άνθρωποι και καλώς ή κακώς στο αθλητισμό υπάρχουν και οι κακές ημέρες. Είναι δύσκολο λοιπόν να παίζεις σε ένα ματς νοκ άουτ ώστε να βρεθείς στο επόμενο παιχνίδι στους «4» που και εκείνο που σου δίνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω και πιστεύω όμως ότι η ομάδα θα φτάσει στο στόχο της που είναι να πάρει την πρόκριση για το Λονδίνο».

Πηγή: Sport-fm.gr