Σε πάρα πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την αδειοδότησή του είναι ο Παναθηναϊκός, του οποίου ο φάκελος στην αντίστοιχη Επιτροπή της ΕΠΟ μοιάζει «αδύναμος». Ωστόσο, οι άνθρωποι της ΠΑΕ δείχνουν αισιόδοξοι πως έστω και μετά από μεγάλη… περιπέτεια θα βρεθεί λύση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ ο Βασίλης Κωνσταντίνου. «Στις 3-4 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση του φακέλου, ο Παναθηναϊκός θα τον καταθέσει, υπάρχουν διάφορα θέματα που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι, δύσκολα θα χάσουμε την αδειοδότηση. Από εκεί και πέρα, είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Παναθηναϊκό, το ξέραμε από την αρχή, θα πολεμήσουμε και ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκεί που του αξίζει», είπε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» στη μικτή ζώνη του ΟΑΚΑ.

Τα σενάρια για να σωθεί η παρτίδα είναι τα εξής: Το ένα έχει να κάνει με την παράταση δεκαπέντε ημερών από πλευράς Ομοσπονδίας, ώστε να προστεθούν στοιχεία στον «πράσινο» φάκελο. Από το Γουδή έχει κατατεθεί αίτημα για παράταση στην UEFA, ωστόσο η απάντηση δεν θα έρθει νωρίτερα από αύριο. Το άλλο μπορεί να αφορά αλλαγή στάσης των υπόλοιπων ομάδων της Super League στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού (την Τετάρτη 04/04), για την αλλαγή της ποινής που προβλέπει υποβιβασμό σε περίπτωση κατάθεσης μη επαρκούς φακέλου.

Παράλληλα, στο «τριφύλλι» θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών στην υπόθεση Βέμερ, ενώ αναμένεται και η επίσημη στάση της UEFA για την ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.