Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μήτρογλου είναι οι πρωταγωνιστές στην αποψινή αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπενφίκα, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες οι «αετοί» της Λισαβόνας είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0 των Γερμανών, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο διεθνής επιθετικός. Ο «Μητρογκόλ» δείχνει σε καλή κατάσταση και ο συμπαίκτης του στην Εθνική καλείται να τον σταματήσει, προκειμένου να περάσει εκείνος στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Ενώ ο Ρουί Βιτόρια δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα στην πορτογαλική ομάδα, ο Τούχελ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τους Μπέντερ, Παρκ, Γκέτσε, Ρόις, Ρόντε και Ίσακ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στο γεγονός ότι έχουν μόλις μία ήττα στα 11 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει από την αρχή της σεζόν (με οχτώ νίκες και δύο ισοπαλίες). Από εκεί και πέρα, οι Βεστφαλοί μετρούν 8 προκρίσεις σε 15 περιπτώσεις που είχαν ηττηθεί εκτός έδρας στο πρώτο ματς. Από την πλευρά της, η Μπενφίκα μετράει 14 ήττες σε 22 επισκέψεις της στη Γερμανία, με μόλις δύο νίκες και έξι ισοπαλίες. Παράλληλα, οι «αετοί» μετρούν 47 προκρίσεις σε 55 περιπτώσεις που είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, στη διαδικασία των νοκ-άουτ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ: Μπούρκι – Πίστσεκ, Σωκράτης, Μπαρτρά – Ντουρμ, Βάιγκλ, Κάστρο, Γκερέιρο – Ντεμπελέ, Πούλισιτς – Ομπαμεγιάνγκ. Μπενφίκα: Έντερσον – Νέλσον Σεμέδο, Λουϊζάο, Νίλσον Λίντελοφ, Ελιζέου – Φέισα, Πίτσι – Σάλβιο, Ζίβκιβιτς – Ζόνας, Μήτρογλου. Αξίζει να σημειωθεί πως στις εξέδρες του γηπέδου θα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος θα τσεκάρει από κοντά τον Μήτρογλου, τον Παπασταθόπουλο αλλά και τον Σάμαρη, αν εκείνος κληθεί να αγωνιστεί σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης. Πηγή: sport-fm.gr