Έτοιμος να κάνει τα πάντα για να νικήσει ο Παναθηναϊκός στον αυριανό τελικό την Μακάμπι, είναι ο Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός σέντερ έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη αλλά και το πως θα αντιμετωπίσει τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και υποσχέθηκε να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πανηγυρίσουν οι «πράσινοι» τον έκτο τους ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάικ Μπατίστ:

Για το τι περνά από το μυαλό του λίγο πριν τον μεγάλο τελικό:
«Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο η νίκη και τι μπορώ να κάνω εγώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ό,τι χρειαστεί θα το κάνω. Αν πρέπει να βουτήξω στο κοινό για να σώσω μια μπάλα θα το κάνω. Αντίπαλος μου θα είναι ο Big Sofo και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, όμως ότι περνάει από το χέρι μου και μπορώ να το κάνω θα το κάνω».

Για το πως σχεδιάζουν να «αποδράσουν» στον Παναθηναϊκό με τη νίκη: «Κάθε στιγμή μπορείς να πάρεις ένα παιχνίδι. Αυτό κάναμε και με τη Σιένα, δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι. Η αυτοπεποίθηση μας είναι στο σημείο που πρέπει. Έχουμε όμως πολλή δουλειά να κάνουμε, πολλά βίντεο να δούμε, έχουμε να δούμε πολλά πλάνα αναφορικά με το παιχνίδι. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για το τζάμπολ και για τα σαράντα λεπτά που θα ακολουθήσουν. Δεν ξέρεις πως μπορεί να κυλήσει ένα ματς, πως μπορεί να αλλάξει το μομέντουμ. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά κι εγώ κάνω τη δουλειά μου και οι συμπαίκτες μου τη δική τους, έχουμε τις πιθανότητες μας. Είναι ένα παιχνίδι πρέπει να βγούμε και να τα δώσουμε όλα στο παρκέ»».

Για το πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον Σχορτσανίτη: «Ο μεγάλος φίλος μου πάντα μας προκαλούσε δυσκολίες από όταν τον αντιμετωπίζαμε με τον Ολυμπιακό εξαιτίας του μεγέθους του αλλά και της δύναμής του. Αλλά όπως είπα και πριν αν έχω βοήθεια από τους συμπαίκτες μου τα πράγματα θα είναι καλύτερα».