Στην Ισπανία βλέπει το προπονητικό του μέλλον ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως δηλώνει στη «Marca». Ο Βάσκος τεχνικός επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά δεν σκοπεύει να παραμείνει μονίμως εδώ και δεν κρύβει πως νοσταλγεί την πατρίδα του. Πάντως η παραμονή του στον ερυθρόλευκο πάγκο την επόμενη περίοδο πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

«Η φυσική μου θέση είναι το ισπανικό πρωτάθλημα και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στην πατρίδα μου», τόνισε με νόημα ο 47χρονος προπονητής, ενώ αναφέρθηκε στο επίτευγμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

«Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τον τίτλο στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κερδίζει πάντα και η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Είναι πιο δύσκολο να κατακτήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα από ό,τι το ισπανικό, γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες μεγάλες ομάδες και όχι μόνο δύο. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν πέμπτος και αυτό είναι αδιανόητο για την Ισπανία. Εμείς, για παράδειγμα, παρότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, χάσαμε περισσότερους βαθμούς από ό,τι η Μπαρτσελόνα φέτος στην Primera Division», πρόσθεσε.

Για τη συμπεριφορά του κόσμου σχολίασε: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει πολύ πάθος. Οι οπαδοί είναι πολύ γενναιόδωροι, σχεδόν όπως στην Αγγλία. Υποστηρίζουν πολύ την ομάδα τους. Το μόνο κακό είναι πως μερικές φορές το πάθος ξεχειλίζει».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ποδοσφαιρική… Βαβέλ που υπάρχει όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά στις περισσότερες ομάδες πλέον. «Δίνω τις οδηγίες στα ισπανικά και μετά αυτές μεταφράζονται στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά (γέλια)».

Πηγή: sport-fm.gr