Ο ISIS απείλησε με επιθέσεις στα γήπεδα στα οποία θα γίνουν οι προημιτελικοί του Champions League και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μπαρτσελόνα, με την επιβεβαίωση να έρχεται μέσω της κινητοποίησης της BRI.

Από την πρώτη στιγμή, μετά το απειλητικό μήνυμα της τρομοκρατικής οργάνωσης, η UEFA επικοινώνησε με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών που φιλοξένησαν και θα φιλοξενήσουν τους αγώνες για τους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη (9/4) δεν συνέβη το παραμικρό και απέμειναν οι αγώνες της Τετάρτης.

Αυτοί είναι οι Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα και στη Γαλλία υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, με αποτέλεσμα να παίρνουν έκτακτα μέτρα, όπως είπε και ο Ζεράλντ Νταρμανέν, υπουργός Εσωτερικών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων συμπεριλαμβάνεται και η κινητοποίηση της BRI.

BRI αντιτρομοκρατική μονάδα Γαλλίας

Αυτά είναι τα αρχικά του κανονικού ονόματος (Brigade de Recherche et d’Intervention) και πρόκειται για την ελίτ αντιτρομοκρατική μονάδα της Γαλλίας, η οποίας είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του ’60. Αποστολής της τότε ήταν να καταπολεμήσει και να εξαφανίσει τις συμμορίες των γαλλικών πόλεων αλλά μετά το 2015 και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, ανέλαβαν αυτό το κομμάτι, τις τρομοκρατικές απειλές δηλαδή.

Άρτια εκπαιδευμένοι και έχοντας τη βοήθεια της τεχνολογίας (ρομπότ, drones) αλλά και των σκυλιών που ανιχνεύουν βόμβες, έχουν κινητοποιηθεί έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης και θα είναι και αυτοί… στο καθήκον πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα της Παρί με τη Μπαρτσελόνα ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.