Δίχως το άγχος της πρόκρισης στους «8» μιας και αυτή την είχαν «καθαρίσει» προηγουμένως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, η Εθνική Ελλάδας έκλεισε τη σειρά των αναμετρήσεών της με τον Καναδά για δεύτερο γκρουπ του τουρνουά τένις United Cup με τον Πέτρο Τσιτσιπά και τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ να νικούν με 2-0 σετ (7-5, 6-4) το δίδυμο Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ/Στέισι Φουνγκ κι έτσι να γράφεται το τελικό 3-0.

Μάλιστα, το γεγονός πως δεν υπήρχε πίεση έδωσε τη δυνατότητα στον ηγέτη της «γαλανόλευκης», Απόστολο Τσιτσιπά, να ξεκουράσει τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό διπλό. Την ευκαιρία πήραν ο Πέτρος Τσιτσιπάς και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και απέδωσαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού ξεπέρασαν το αρχικό… μούδιασμα όπου δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, οι Καναδοί προηγήθηκαν με 3-0 και 4-1, αλλά το ελληνικό ζευγάρι αντέδρασε και σταδιακά έφερε το ματς στα μέτρα του με το σερβίς να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ανατροπή και την εξασφάλιση του 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο με τα δύο ζευγάρια να κάνουν διαδοχικά break στα πρώτα έξι games. Το σκορ ήταν ισόπαλο στο 4-4 όταν ο Πέτρος Τσιτσιπάς με εντυπωσιακές επιστροφές έδωσε ακόμη ένα break στην Εθνική Ελλάδας, που ήταν και το καθοριστικό σημείο του ματς μιας και λύγισε το ηθικό των Καναδών. Έπειτα, ο Πέτρος Τσιτσιπάς σέρβιρε και «κλείδωσε» τη νίκη.

Επόμενη στάση για τη φιλόδοξη Εθνική Ελλάδας τα προημιτελικά όπου έχει ραντεβού με τη δυνατή Γερμανία την Παρασκευή (5/1).