Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το δύο στα δύο στα μονά, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ [7-5 (7-2), 6-3] της Λέιλα Άνι Φερνάντες κι έκανε το 2-0 για την Εθνική Ελλάδας απέναντι στον Καναδά στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου του τουρνουά τένις United Cup. Με αυτό το αποτέλεσμα, η «γαλανόλευκη» πέρασε στην προημιτελική φάση του θεσμού. Εκεί, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια «τέλειωσε» τη δουλειά που άρχισε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (3/1), ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στο μονό των ανδρών ξεπέρασε με 2-0 τον Ντίεζ. Μπροστά στο «γαλανόλευκο» κοινό, στην «Κεν Ρόσγουελ Αρένα» του Σίδνεϊ, η Μαρία Σάκκαρη έδωσε ένα ρεσιτάλ, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Στο πρώτο σετ διάρκειας 85 λεπτών, η Μαρία Σάκκαρη υπήρξε φορές που βρέθηκε στα «σχοινιά», αλλά πάλεψε και έφερε το ματς στα μέτρα της, με την εμπειρία, την αποφασιστικότητά και, φυσικά, το δυνατό σερβίς της να παίζουν μεγάλο ρόλο. Χαρακτηριστικά, στο tie-break επικράτησε με 7-2.

Στο δεύτερο σετ, η Λέιλα Άνι Φερνάντες μπήκε δυνατά κι έδειξε να βγάζει αντίδραση. Μάλιστα, προηγήθηκε με 3-1 games κι έδειχνε να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ σαφώς το μομέντουμ ήταν στο πλευρό της. Η Μαρία Σάκκαρη, όμως, δεν το επέτρεψε. Έκανε break, ισοφάρισε σε 3-3 κι από εκεί κι έπειτα πήρε τα πάνω της κι έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.

Πλέον, με την Ελλάδα να έχει κατακτήσει την πρωτιά του γκρουπ αν κι έχει ρεκόρ 1-1, αφού είχε χάσει χθες από τη Χιλή, το μεικτό διπλό που ακολουθεί θα είναι… προπόνηση. Η Εθνική ομάδα σκέφτεται ήδη την αναμέτρηση με τη Γερμανία, που έχει ως ηγέτη τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, την Παρασκευή (5/1).

Μετά το τέλος του ματς η Μαρία Σάκκαρη τόνισε: «Είναι καταπληκτικό μετά απ’ όσα περάσαμε να παίζουμε στο Σίδνεϊ μπροστά σε τόσους Έλληνες. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερα από μένα και την ομάδα. Νομίζω το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Είπα στον εαυτό μου να παίξω τις μπάλες μου, να κάνω το παιχνίδι μου και να μην με ενδιαφέρει τι γίνεται στην απέναντι πλευρά. Έπαιξα καταπληκτικά και είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να παίξω αυτό το παιχνίδι στο ξεκίνημα της χρονιάς».