Στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου παίζει ο Παναθηναϊκός (6-4) με την Παρτιζάν (5-5) απόψε (30/11, 21:45, Novasports Prime) για την 11η αγωνιστική της Euroleague, αναζητώντας την 5η συνεχόμενη νίκη του και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στο θεσμό. Οι Σέρβοι, πάλι, θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από δύο απανωτές ήττες.

«Πρόκειται για την Euroleague. Άλλες φορές οι ομάδες έρχονται να παίξουν σε μία δύσκολη έδρα, όπως το ΟΑΚΑ, και τώρα είναι η δική μας σειρά για ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη έδρα, αλλά μπορούμε να διαχειριστούμε μία τέτοια κατάσταση. Σημαντικό το πως θα κρατήσουμε τη στρατηγική μας στο παρκέ. Η Παρτιζάν είναι μια πολύ καλή ομάδα με τον Ζέλικο. Είχε κάποια προβλήματα στα τελευταία ματς με τραυματισμούς, όμως κόντρα σε εμάς ένας πολύ σημαντικός παίκτης όπως ο Πάντερ, θα παίξει. Ελπίζω να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών πριν το ματς και να παλέψουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού», είπε χαρακτηριστικά ο Εργκίν Αταμάν.

Οι δύσκολες έδρες

Κι αυτό με τις δύσκολες έδρες που είπε ο Τούρκος προπονητής δεν είναι τυχαίο. Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ έχει γίνει μια αξιόπιστη ομάδα. Αυτό, όμως, είναι μόλις το τέταρτο παιχνίδι του μακριά από το γήπεδό του και ως τώρα έχει μονάχα μια νίκη και δύο ήττες, με την επιτυχία του να σημειώνεται απέναντι στην ουραγό Άλμπα Βερολίνου.

«Η ομάδα έχει καταλάβει πώς να παίζει στο ΟΑΚΑ με επιθετικό μπάσκετ, προσπαθεί να τρέξει. Τώρα, στα εκτός έδρας, ίσως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, να μην κάνουμε λάθη και να ελέγξουμε περισσότερο τον ρυθμό πηγαίνοντας σε πιο χαμηλό τέμπο. Αν θες να τερματίσεις στην πρώτη τετράδα, στην πρώτη εξάδα στην Euroleague, είναι πολύ σημαντικό να κερδίσεις κάποια από τα εκτός έδρας ματς», πρόσθεσε ο Αταμάν.

Κι απέναντί τους οι «πράσινοι» θα έχουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Παρτιζάν που θα είναι ενισχυμένη με τον Κέβιν Πάντερ, τον εντυπωσιακό γκαρντ που μπορεί να κάνει τη διαφορά κι επιστρέφει έπειτα από μεγάλη απουσία, ενώ στον «αέρα» παραμένει η συμμετοχή του Αλέκσα Αβράμοβιτς.

Ο «Ζοτς» τόνισε για το ματς: «Τα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερα για εμένα, οι λόγοι είναι γνωστοί. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει τις υψηλότερες δυνατές φιλοδοξίες. Έφτιαξε ένα τέτοιο ρόστερ και όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου, ξεκινώντας από τον προπονητή, λένε ότι οι φιλοδοξίες τους είναι τουλάχιστον το Final 4. Ξέρουμε, λοιπόν, με ποιους παίζουμε. Είναι ποιοτική ομάδα, είχαν μικρά προβλήματα στην αρχή της σεζόν, τώρα παίζουν πολύ καλά, έξυπνα, ελέγχουν το παιχνίδι και θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό ματς, αν θέλουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Euroleague και η κατάταξη:

  • Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης (30/11)
  • Μονακό – Ολυμπιακός (30/11)
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άλμπα Βερολίνου (30/11)
  • Αρμάνι Μιλάνο – Ζαλγκίρις Κάουνας (30/11)
  • Μπάγερν Μοναχου – Βίρτους Μπολόνια (30/11)
  • Παρτιζάν – Παναθηναϊκός (30/11)
  • Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές (1/12)
  • Βαλένθια – Μπασκόνια (1/12)
  • Μπαρτσελόνα – Βιλερμπάν (1/12)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ (σε 10 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 10-0
  2. Μπαρτσελόνα 8-2
  3. Βίρτους Μπολόνια 7-3
  4. Παναθηναϊκός 6-4
  5. Ολυμπιακός 6-4
  6. Μονακό 6-4
  7. Μπασκόνια 5-5
  8. Φενέρμπαχτσε 5-5
  9. Βαλένθια 5-5
  10. Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-5
  11. Αναντολού Εφές 5-5
  12. Αρμάνι Μιλάνο 4-6
  13. Παρτιζάν 4-6
  14. Ζαλγκίρις Κάουνας 4-6
  15. Μπάγερν Μονάχου 4-6
  16. Ερυθρός Αστέρας 3-7
  17. Βιλερμπάν 2-8
  18. Άλμπα Βερολίνου 1-9