Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στη θέα των δυο νεαρών κατηγορούμενων για τη δολοφονία του παιδιού της πριν από δεκατέσσερις μήνες.

«Θα σε σκοτώσω… Δολοφόνοι. Θα σας πάρω την ψυχή …», ούρλιαξε η γυναίκα τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτου Δικαστηρίου, ενώ οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν. «Κατέστρεψαν το παιδί μου και τη ζωή μου και εγώ πρέπει να τους βλέπω … Όχι…».

Πρόεδρος: Ηρεμήστε, βγείτε λίγο από την αίθουσα για να ηρεμήσετε.

Η γυναίκα οδηγήθηκε υποβασταζόμενη έξω από τη δικαστική αίθουσα και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία.

Στο πλευρό των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μπήκε στη δικαστική αίθουσα και πλησίασε τους γονείς, στους οποίους είπε λίγα λόγια συμπαράστασης.

Τι δήλωσαν προσερχόμενοι οι δικηγόροι, πού εστιάζεται η θέση του Έλληνα κατηγορούμενου

Η δίκη αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο, και οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 19χρονος και ένας 21 ετών νεαρός με καταγωγή από τη Ρόδο, κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού της άτυχης φοιτήτριας.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την πλευρά της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, έκανε λόγο για «τραγωδία πρωτοφανή για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά» σημειώνοντας πως μόνη αντίστοιχη υπόθεση με τόσο νεαρά παιδιά είναι αυτή των σατανιστών. Αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει στο δικαστήριο, σημείωσε πως η πλευρά της οικογένειας θα προσπαθήσει με ευπρέπεια να υποστηρίξει την κατηγορία και να βοηθήσει το δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μαντάς, που εκπροσωπεί τον 21χρονο Ροδίτη, δήλωσε: «Προσερχόμαστε σήμερα στο δικαστήριο με ένα αίσθημα ταπείνωσης και μία σπαρακτική κραυγή δημόσιας συγγνώμης, για την οποία όμως κατανοούμε πως δεν είναι ικανή να φέρει πίσω την κοπέλα που χάθηκε, δεν είναι ικανή να φέρει πίσω μια ανθρώπινη ζωή. Με νηφαλιότητα έχουμε προσδοκία ότι το δικαστήριο θα σταθμίσει όλες τις παραμέτρους, νομικές και πραγματικές, αυτής της υπόθεσης, και η δικαιοσύνη με τρόπο αντικειμενικό θα επιτελέσει το καθήκον της. Αίσθημα ταπείνωσης, σπαρακτική κραυγή συγγνώμης, σε αυτές τις δύο τοποθετήσεις εστιάζεται η θέση του Έλληνα κατηγορούμενου».

Βίντεο- Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος