Σε καραντίνα έχουν τεθεί οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου μιας γυναίκας σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την αποκάλυψη ενός αστυνομικού πως στις επίσημες λίστες δεν είχε καταγραφεί ο θάνατός της.

Το κενό το οποίο υπήρχε μεταξύ 8 και 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1, οπότε και από τους 42 τροφίμους του γηροκομείου, ξαφνικά καταγράφηκαν 41.

Σε ερώτηση των εισαγγελικών αρχών για τη διαφορά του ενός ατόμου, η απάντηση σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ήταν πως μια ηλικιωμένη είχε φύγει από τη ζωή ενώ το πιστοποιητικό θανάτου της ανέφερε ότι έπασχε από άνοια και ο θάνατός της αποδίδεται σε κορονοϊό.

Ο εισαγγελέας διέταξε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος της ηλικιωμένης αποδίδεται και στις συνθήκες διαβίωσης.

Η απάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του γηροκομείου

«Όλα αυτά είναι ψέματα. Συκοφαντίες. Είναι σκευωρίες από αντιπάλους μου οι οποίοι με πολεμούν» είναι η απάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του χώρου στα όσα έχουν καταγγελθεί στον Συνήγορο του Πολίτη από τον περασμένο Δεκέμβριο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.