«Χίλια πρόσωπα» είχε μια 37χρονη γυναίκα από τη Σλοβακία η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου κατηγορούμενη για απάτες, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε απασχολήσει και τις Αρχές στη χώρα της για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απατών, ενώ όπως προέκυψε από τις έρευνες, για τη Σλοβάκα με τα «χίλια πρόσωπα» εκκρεμούσε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε διαπράξει στη χώρα της. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της συγκεκριμένης γυναίκας ότι κυκλοφορούσε παντού και πάντα έχοντας συντροφιά της ένα μικρό μαύρο σκυλάκι. Όλα ξεκίνησαν στις 4 Δεκεμβρίου όταν η 37χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ραδιοταξί, για να τη μεταφέρει την επόμενη ημέρα από τη Ναύπακτο στην Κόρινθο, έναντι 200 ευρώ.

Φτάνοντας στον προορισμό της, η Σλοβάκα με το πρόσχημα ότι αδυνατούσε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο σε μετρητά ή μέσω κάρτας, απέστειλε σε κινητό του γιου του οδηγού, εικονικό παραστατικό, πείθοντάς τον ότι έχει γίνει μεταφορά των 250 ευρώ. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν μπήκαν ποτέ τα χρήματα και ακολούθησε καταγγελία του παθόντα στο Α.Τ. Ναυπακτίας και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η γυναίκα εντοπίστηκε στην Κόρινθο και συνελήφθη.

Η προανακριτική έρευνα είχε διαπράξει ακόμα τρεις περιπτώσεις απατών σε ξενοδοχεία και σε μίνι μάρκετ σε Πάτρα και Ναύπακτο.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι η κατηγορούμενη έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος της οι περιοριστικοί όροι της χρηματικής εγγύησης των 10.000 ευρώ, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, για υποθέσεις διάπραξης απατών κατ’ επανάληψη.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.