Σε συνολικά 32 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (27/9) στην παλιά φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης και σε σπίτια στην περιοχή του Ζωγράφου. Πρόκειται για τα μέλη τριών διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ληστειών – κλοπών και οπλοκατοχής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο σύντροφός της 22χρονης δοκιμής αστυνομικού, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει σχέσεις με δύο από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 30χρονος Αλβανός που τραυμάτισε με κατσαβίδι την 35χρονη ανθυπαστυνόμο πριν αυτή τον πυροβολήσει, φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο σε τουλάχιστον μία από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις.

Δεν μιλάμε άλλωστε για τυχαίο πρόσωπο στον χώρο των ποινικών, καθώς είναι παλιός γνώριμος της ΕΛΑΣ και συγγενικό πρόσωπο του επονομαζόμενου «Τίτι», ενός εκ των πιο σκληρών Αλβανών κακοποιών που έχουν δράσει στη χώρα μας.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι δεν έχουν συλληφθεί όλα τα αναζητούμενα μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/9) έγινε επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοινώθηκε, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των συλληφθέντων στη διάπραξη τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες.

Έκαναν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες

Όπως τονίστηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχαν προβεί επίσης, σε ληστείες σε βάρος φοιτητών.

Στον συγκεκριμένο χώρο διέμεναν μόνιμα εννέα από τους κατηγορούμενους και περιστασιακά, δώδεκα συνεργοί τους, ενώ για όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει και σχετική καταγγελία από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως τονίστηκε οι συμμορίες δρούσαν από το 2019.

Τέλος, όσον αφορά τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, όπως αναφέρθηκε, έδινε πληροφορίες στους κατηγορούμενος σχετικά με το πότε θα γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη.

Στο μεταξύ, ο ΣΚΑΪ έφερε στη δημοσιότητα, σήμερα, φωτογραφία στην οποία φαίνεται η δόκιμη αστυνομικός εντός του χώρου της φοιτητικής εστίας να ποζάρει παρέα με δύο άλλα άτομα κρατώντας ένα πιστόλι στο χέρι.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Στο βίντεο ακούγονται έξι πυροβολισμοί και ελάχιστα λεπτά μετά διακρίνονται οι αστυνομικοί την ώρα που επιχειρούν για να συλλάβουν τον 30χρονο κακοποιό.