Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν από τις κατ’ οίκον έρευνες της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στην περιοχή του Ζωγράφου στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που διεξήχθη την Τρίτη (27/9). Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί από την ΕΛΑΣ τουλάχιστον δύο πιστόλια, περισσότερες από 50 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενα γκλομπ, δυόμισι κιλά ακατέργαστης κάνναβης και περίπου 7.500 ευρώ σε μετρητά ή κατοχή των οποίων θα πρέπει να εξηγηθεί.

Κι αυτά είναι τα ευρήματα μόνο από τις κατοικίες στην περιοχή του Ζωγράφου, καθώς δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το τι έχει βρεθεί στους χώρους των παλιών φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη.

Την ίδια ώρα, διεξοδικά θα ερευνηθεί από τις Αρχές ο ρόλος της 22χρονης δοκιμής αστυφύλακα, η οποία είναι ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες. Η νεαρή αστυνομικός φέρεται τα τελευταία χρόνια να διατηρούσε σχέση με άτομο του ποινικού χώρου.

Αναφορικά με τον 30χρονο Αλβανό ο οποίος τραυμάτισε με κατσαβίδι την 35χρονη ανθυπαστυνόμο πριν αυτή τον πυροβολήσει, πρόκειται για σκληρό ποινικό που έχει συγγενική σχέση με ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα αλβανικής μαφίας, τον επονομαζόμενο «Τίτι». Μάλιστα, σε αστυνομική επιχείρηση που είχε γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια και πάλι στην Πανεπιστημιούπολη είχε διαφύγει της σύλληψης.

Ο 30χρονος Αλβανός

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ για τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης, ενώ θα δοθεί και φωτογραφικό υλικό με τα ευρήματα.

Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη: Σεσημασμένος ο 30χρονος που τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού