Σε 22 συλλήψεις συνολικά έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης εντός της παλαιάς φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου, αλλά και σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 συλλήψεις έγιναν εντός της Πολυτεχνειούπολης και οι 9 σε κατοικίες πέριξ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία γυναίκα δόκιμη αστυνομικός. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν εφόδους σε τουλάχιστον 30 διαμερίσματα στην παλαιά φοιτητική εστία.

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας».

Όσον αφορά τον 30χρονο που κατηγορείται ότι επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στην 35χρονο ανθυπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια τον πυροβόλησε, πρόκειται για άτομο σεσημασμένο με 4 εκκρεμή εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.