Η σύλληψη ενός 37χρονου σκληρού ποινικού και η ταυτοποίηση του ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας ενός 39χρονου Ρομά (σ.σ. που εμπλέκονταν σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.) ήρθε να επιβεβαιώσει την ανεξέλεγκτη δράση της αλβανικής μαφίας στη χώρα μας. Η εντολή για τη μαφιόζικη εκτέλεση φαίνεται να δόθηκε μέσα από τις φυλακές και συγκεκριμένα από άτομο που –μεταξύ άλλων- έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 37χρονος που συνελήφθη είναι ένας από τους 10-15 Αλβανούς «πιστολάδες» που κυκλοφορούν στη χώρα μας (σ.σ. είχε γράψει γι’ αυτούς το Newsbeast πριν από περίπου 2 μήνες) και που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να πατήσουν τη σκανδάλη για λίγες χιλιάδες ευρώ. Το γεγονός ότι μέσα σε 14 ημέρες (σ.σ. από τα μέσα έως τα τέλη Ιουλίου) πρόλαβε να κάνει μία ανθρωποκτονία και να προσπαθήσει να σκοτώσει ακόμη ένα άτομο, επιβεβαιώνει τα γραφόμενα.

Άλλωστε και στην έρευνα που έγινε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, με έναν 23χρονο ομοεθνή του για συνοδηγό, βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, με δύο γεμιστήρες και 90 σφαίρες, ενώ στο σπίτι του άλλο ένα πιστόλι με 8 σφαίρες.

Αξίζει, εδώ να σημειώσουμε, ότι το άτομο αυτό είχε ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ωστόσο, συνελήφθη χάρη στην παρατηρητικότητα έμπειρου πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης, που αρχικά τους σταμάτησε επειδή το όχημα τους ήταν ανασφάλιστο, στη συνέχεια όμως διέκριναν μία σειρά από στοιχεία που τους κατέστησε ύποπτους! Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προβληματίζει τις Αρχές, είναι τι σχεδίαζε ο 37χρονος καθώς ο οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή του δείχνει ότι είχε στα σκαριά μία ακόμη μαφιόζικη εκτέλεση. Άλλωστε, ο έγκλειστος που φέρεται να τον καθοδηγεί μέσα από τις φυλακές, έχει δείξει ότι δεν έχει καμία αναστολή να αφαιρέσει ζωή ακόμη πρώην συνεργών του, όπως είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2019 στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού όταν δολοφονήθηκε ο επονομαζόμενος «μακελάρης του Μικρολίμανου» με τις κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν καρέ – καρέ τη σφαγή του.

«Χρυσές μπίζνες» και οργανωμένο έγκλημα

Από τις αρχές του χρόνου, φαίνεται ότι συντελείται ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στους κόλπους της αλβανικής μαφίας, με σχεδόν μία δολοφονία κάθε μήνα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο «πόλεμος» έχει να κάνει με τη διανομή των χρημάτων από τη διακίνηση ναρκωτικών, την «προστασία» σε μπαρ και καφέ, τη λεία από ληστείες κ.ά. έκνομες δραστηριότητες. Και μπορεί με τη σύλληψη του 37χρονου και του 23χρονου συνεργού του να… αποσύρθηκε ένας «πιστολάς», υπάρχουν όμως αρκετοί ακόμη για να εκτελέσουν «συμβόλαια θανάτου» (σ.σ. πολλές φορές και για λογαριασμό της Greek Mafia). Άλλωστε η «πίτα» που διακυβεύεται είναι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και οι… πρόθυμοι για να πάρουν έστω κι ένα μικρό κομμάτι της αρκετοί!

Γυρνώντας κανείς τον χρόνο πίσω, σχεδόν τρεις δεκαετίες όταν έπεσε το καθεστώς του Χότζα στη γειτονική χώρα, η Ελλάδα δέχτηκε έναν πολύ μεγάλο αριθμό Αλβανών ποινικών οι οποίοι είχαν εύκολη πρόσβαση σε βαρύ οπλισμό, ναρκωτικά (σ.σ. κυρίως κάνναβη) και γυναίκες που διακινούσαν σε μπαρ και οίκους ανοχής. Σήμερα, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η αλβανική μαφία όχι απλά έχει εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά σε πολλές εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος έχει πάρει και την πρωτοκαθεδρία από την Greek Mafia, ιδίως μετά τις «εκκαθαρίσεις» των τελευταίων χρόνων. Έμπειροι αξιωματικοί κεντρικής υπηρεσίας της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι είναι ζήτημα χρόνου η αλβανική μαφία να κυριαρχήσει ακόμη και στην επονομαζόμενη «αθηναϊκή νύχτα» και συγκεκριμένα στις μεγάλες πίστες, όπου ακόμα κουμάντο κάνουν οι Έλληνες «νονοί».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο πιο πρόσφατο μεγάλο «συμβόλαιο θανάτου», αυτό του «θείου Τζο», εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. η εντολή να έχει δοθεί από πρόσωπο που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε «capo dei capi» της αλβανικής μαφίας και να εκτελέστηκε από τους «πιστολάδες» που ελέγχει. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, μάλιστα, φαίνεται μετά το τέλος των lockdown λόγω του κορονοϊού (σ.σ. παρότι ο ίδιος… τυγχάνει έγκλειστος) να έχει δραστηριοποιηθεί εκ νέου, κινώντας τα νήματα τόσο μέσα στις φυλακές όσο και στον έξω κόσμο.

TAGS