Ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/7) στα Κάτω Πατήσια. Δύο άνδρες μεταξύ των οποίων ο δράστης έχασαν τη ζωή τους ενώ τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν.

Εκτός από τον ένοπλο δράστη που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, τη ζωή του έχασε και ο οδηγός το οχήματος ο οποίος διαπληκτίστηκε μαζί του και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν από την οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν στη συμβολή με την οδό Γεωργίου Νάζου οι οδηγοί δύο ΙΧ αυτοκινήτων διαπληκτίστηκαν και ο ένας εξ αυτών έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον άλλον τραυματίζοντάς τον. Ο συνοδηγός του ατόμου του τραυματίστηκε, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει έτερο όχημα και να τον τραυματίσει.

πυροβολισμοί Κάτω Πατήσια

Στη συνέχεια ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος οδηγούσε ένα κλεμμένο μαύρο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Toyota, κινήθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους όπου σταμάτησε σε βενζινάδικο με την απειλή πιστολιού λήστεψε τον υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί.

Λίγα αργότερα, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν το ύποπτο όχημα με επιβάτη τον ένοπλο ζητώντας του να κατέβει. Ο άνδρας δεν υπάκουσε στις οδηγίες των αστυνομικών και πυροβόλησε κατά τους τραυματίζοντας δύο από αυτούς που μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝΑ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το άτομο είναι Ρομά και επιχείρησε να διαφύγει προς καταυλισμό της περιοχής.

Εικόνες από το σημείο των πυροβολισμών στα Κάτω Πατήσια

πυροβολισμοί Κάτω Πατήσια