Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ήταν καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της Τετάρτης (13/4). Η Μάρα Ζαχαρέα του ζήτησε να σχολιάσει τη στάση της 33χρονης μητέρας και όσα είπε στη συνέντευξή της, με εκείνον να γίνεται πραγματικά έξαλλος.

Σε κομμάτι της συνέντευξής της από τον Κορυδαλλό είπε πως μιλάει για εκείνη κόσμος που δεν τη γνωρίζει, με τον ψυχίατρο να απαντά.

«Δεν τη γνωρίζουμε; Την παραγνωρίζουμε.

Δεν κάνει τίποτα άλλο εδώ και τόσο καιρό, από το να κυνηγάει τα μικρόφωνα, τις κάμερες, τη δημοσιότητα, να δίνει συνεντεύξεις, να εκτίθεται, να βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τη σταθερά ψυχρή φωνή της, το βλέμμα που δεν δίνει καμία τρυφερότητα.

Άρα λοιπόν, πώς τολμάει να λέει ότι εμείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε, ενώ εκείνη αντί να θρηνεί τα τρία παιδιά της, τηλεφωνεί στους δημοσιογράφους και δίνει συνεντεύξεις», είπε μεταξύ άλλων.

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Πιστεύω ότι δε θα βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης στους υπολογιστές»

Για τον τρόπο και τον τόπο που η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη μίλησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία θεωρεί ότι κάποιος άλλος βρήκε την ουσία. Την ίδια ώρα, διερωτάται πώς η Ρούλα γνωρίζει για τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη φυλακή.

Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια για τον εντοπισμό της διαδρομής της κεταμίνης, της ουσίας με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι σκότωσε την πρωτότοκη κόρη της. Χθες Τετάρτη (14/3), η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, υπέβαλλε αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ζητώντας να της διαβιβαστούν στοιχεία για τη θανατηφόρα ουσία.

Από την πλευρά του, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, εξέφρασε την άποψη ότι δε θα βρεθεί κανένα ίχνος της κεταμίνης σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Ρούλας και ότι προμηθεύτηκε την ουσία από τον χώρο των τοξικομανών:

«Έχω πει κατ΄επανάληψη ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ασθενείς – χρήστες ως υποκατάστατο στις διάφορες πιάτσες ναρκωτικών. Άνετα κάποιος θα μπορούσε να προμηθευτεί την ουσία από κάποιο στέκι ναρκωμανών της Πάτρας. Δεν είνα απαραίτητο ότι πήγε η ίδια η Ρούλα. Θα μπορούσε να πάει οποιοδήποτε άλλος δικός της, φίλος, γνωστός κλπ.», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε:

«Οποιοσδήποτε έδωσε αυτή την κεταμίνη σε οποιοδήποτε πρόσωπο που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει σχέσει να πάει να το καταθέσει, να μη φοβάται τη σύλληψη. Προφανώς δεν ήξερε ότι θα χορηγηθεί σε παιδί».

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ρούλας και Μάνου»

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε τη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Γιώργο Σόμπολο.

«Αυτή η γυναίκα λέει ότι έχει χάσει τον ύπνο της. Τώρα τον έχασε τον ύπνο της; Δεν τον είχε χάσει όταν είχε χάσει τα άλλα δύο παιδιά; Αυτή τη στιγμή φέρεται ως κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Στη συνέντευξη δε μίλησε για τη Τζωρτζίνα, αλλά για τα άλλα δύο παιδιά, το πανάκι κτλ.», επεσήμανε ο ταξίαρχος.

«Και αυτή και ο σύζυγός της ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν. Πώς γνωρίζει τι κάνει ο Μάνος μέσα από τη φυλακή; Ότι μένει στην Αθήνα, ότι κινείται με τη μηχανή, ότι έχει φίλη, ότι συζεί με άλλες δύο, μία κλπ. Άρα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Οσονούπω θα έρθουν και τα αποτελέσματα, που δε θα είναι ευνοϊκά για την οικογένεια γενικώς», κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.