Ψυχρή και χωρίς συναισθήματα ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τις μεταγωγές της στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια, πριν πάει στις φυλακές Κορυδαλλού όπως την περιέγραψε η γυναίκα αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που τη συνόδευε.

Στην πρώτη της μεταγωγή, πριν βγει από το αυτοκίνητο στην Ευελπίδων, το μοναδικό της ενδιαφέρον προς την αστυνομικό ήταν να μην φανεί το πρόσωπό της όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». «Βάλε μου την κουκούλα. Δεν θέλω να πέσει η κουκούλα. Έχει δημοσιογράφους εδώ; Μου πέταξε κάποιος κάτι;».

Η Πισπιρίγκου επέστρεψε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και το πρωί της Δευτέρας πήγε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. Μεταφερόμενη προς το αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η Ρούλα έλεγε μέσα στο αυτοκίνητο: «Είναι άδικο αφού δεν υπάρχουν στοιχεία. Γιατί πάνε φυλακή εμένα, δεν μπορώ να καταλάβω».

Αυτό που προκάλεσε, πάντως, εντύπωση στην αστυνομικό-συνοδό και τους συναδέλφους της ήταν η αγωνία της Ρούλας Πισπιρίγκου για το τι μπορεί να πάρει μαζί της στις φυλακές. «Μπορείς να μου πεις τι πράγματα επιτρέπεται να πάρω μαζί μου στη φυλακή; Μήπως ξέρεις τι μπορώ να έχω μαζί μου;» έλεγε.

Στον Κορυδαλλό βρίσκεται σε ξεχωριστό κελί, θα έχει δικό της καρτοτηλέφωνο, ανεξάρτητη αυλή για ξεχωριστό προαύλισμα ενώ ανάμεσα σε αυτά που ζήτησε είναι τηλεόραση και να μπορεί να καπνίζει. Ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να έχει αναπτήρα ή σπίρτα, οπότε θα πρέπει να απευθύνεται στον φύλακα που θα τη φυλά σε 24ωρη βάση.