Επεισόδια σημειώθηκαν στη Βάστρια Λέσβου από κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών. Περίπου 500 διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας (7/2).

Σύμφωνα με το stonisi.gr, συμμετείχαν τα μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και της Επιτροπής Αγώνας Μανταμάδου, τα οποία θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Αστυνομία δεν ήθελε να προκαλέσει τους διαδηλωτές, αλλά παρόλα αυτά σημειώθηκε μικροένταση.

«Ορφανοί» διαδηλωτές

Αμηχανία προκλήθηκε κατά την αναμονή των «διαπραγματεύσεων», όταν το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου ζήτησε από την αστυνομία να φτάσουν στο σημείο οι ιδιοκτήτες των μηχανημάτων απαιτώντας να τα… μαζέψουν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, τονίζει πως η αμηχανία έγκειτο στην ύπαρξη διαδηλωτών που δεν ανήκαν σε κανένα από τα δύο μπλοκ, ενώ ορισμένα άτομα που φορούσαν κουκούλες, ήδη είχαν πετάξει τις χημικές τουαλέτες και είχαν βάλει φωτιά στη γεννήτρια του εργοταξίου.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν ήρθαν, ενώ σε λίγο θα νύχτωνε, με αποτέλεσμα το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου να «μαζεύει» την κινητοποίηση, στην «πλάτη» της οποίας κάποιοι θέλησαν να ξεσπάσουν την οργή τους, αγνοώντας τους διαδηλωτές που φώναζαν να σταματήσουν, ώστε να μη γίνουν επεισόδια σε βάρος της διαμαρτυρίας.

Στο ΣτΕ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ο Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, δήλωσε πως είχε διαδοχικές συναντήσεις με δικηγόρους για την προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο την προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών στην περιοχή.

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι υπέρ της ελευθερίας των διαδηλώσεων «στο πλαίσιο της νομιμότητας».