Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από βίντεο την ώρα της δολοφονίας της 48χρονης Νεκταρίας, μητέρας 4 παιδιών, που έγινε στην Ιεράπετρα στις 29 Οκτωβρίου. Οι εικόνες του βίντεο συγκλονίζουν καθώς δείχνουν την Νεκταρία να τρέχει προσπαθώντας να ξεφύγει από τον εν διαστάσει σύζυγο της ο οποίος την κυνηγάει. Το στιγμιότυπο καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του χώρου με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ακριβώς πριν το έγκλημα.

Η γυναίκα και ο 54χρονος άνδρας χάνονται από το πλάνο, ακριβώς τη στιγμή που ο εν διαστάσει σύζυγός της τη σκοτώνει με πολλαπλές μαχαιριές. Στη συνέχεια το βίντεο, που δημοσιεύει το Mega, δείχνει τον δολοφόνο να φεύγει ατάραχος από το σημείο όπου μαχαίρωσε τη γυναίκα κρατώντας το μαχαίρι και φορώντας το κράνος του. Πηγαίνοντας να πάρει το μηχανάκι του, στο πάρκινγκ των δωματίων τον πλησιάζει η ιδιοκτήτρια της ενοικιαζόμενων, η οποία ήταν και αυτή που ειδοποίησε την αστυνομία.

Το βίντεο διαρκεί συνολικά 3 λεπτά. Ο εν διαστάσει σύζυγός της είχε χτυπήσει τη Νεκταρία στο πάρκινγκ, όπου είχε στήσει καρτέρι για να περιμένει τη γυναίκα, περιστατικό που συνέβη πριν αρχίσει να την κυνηγάει.

«Ήξερε πολύ καλά τι πήγε να κάνει» σχολίασε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας τη Νεκταρίας, βλέποντας το βίντεο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η δολοφονία της Νεκταρίας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο κοριτσιών 18 ετών, είναι η 13η γυναικοκτονία που συγκλονίζει τη χώρα από την αρχή του έτους.

Ο 54χρονος είχε στήσει καρτέρι στην 48χρονη όταν εκείνη πήγε για δοκιμαστικό σε μία νέα δουλειά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Περιστερά Ιεράπετρας και εντός του πάρκινγκ αφού την εμβόλισε με το μηχανάκι του, την κυνήγησε και την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την 18 συνολικά φορές.

Η γυναίκα που δολοφονήθηκε στην Ιεράπετρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της

Στη συνέχεια πήγε σε έναν γκρεμό, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε προκαλώντας δύο επιπόλαια τραύματα στο αριστερό του στήθος.

Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές, ενώ κρίθηκε προφυλακιστέος στις 2 Νοεμβρίου.