Ακόμη ένα περιστατικό εικονικού εμβολιασμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Η νέα υπόθεση αφορά στο Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και δύο γυναίκες υπαλλήλους (μια νοσηλεύτρια και μια γραμματέα) καθώς και μια γιατρό (πλαστική χειρουργό) – και τα τρία άτομα έχουν συλληφθεί.

Η νοσηλεύτρια φέρεται να ήταν εκείνη που εμβολίασε εικονικά τις άλλες δύο γυναίκες, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν το πιστοποιητικό για τον κορονοϊό, μετέδωσε το Mega.

Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός δημοσίευσε, μάλιστα, αποσπάσματα ενός βίντεο από την πράξη αυτή, το οποίο θα εξετάσει και η ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε το βίντεο

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή του για το συμβάν, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε τα εξής:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις Ελληνίδες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.