Πλήθος κλοπών και αποπειρών κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές. Ένας 39χρονος, ένας 21χρονος, καθώς και ένα ακόμη άγνωστο άτομο, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων εισέρχονταν στα σπίτια, κυρίως πρωινές ώρες, και αφαιρούσαν από αυτές χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών και 5 αποπειρών κλοπών σε οικίες, καθώς και μίας περίπτωσης κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 39 και 21 ετών, καθώς και ενός ακόμη άγνωστου ατόμου, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα τρία άτομα, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2014 είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, η οποία ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές κυρίως οικιών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των κατοικιών ή άλλων χώρων αφαιρούσαν από αυτές χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Επιπλέον, για την μετάβασή τους στους τόπους διάπραξης των κλοπών χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο έθεταν πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από σταθμευμένα οχήματα

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, εκ των οποίων μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος συνελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.