«Δεν καταλάβαινε τίποτα εκείνη την ώρα ο Μαζιώτης», τόνισε ο ιδιοκτήτης γνωστού σουβλατζίδικου στην περιοχή του Μοναστηρακίου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Ατζεμιάν που ήταν παρών στη συμπλοκή των αστυνομικών με τον νούμερο ένα μέχρι χθες το μεσημέρι καταζητούμενο τρομοκράτη υποστήριξε πως: «Στόχος ήταν αστυνομικοί αλλά δεν τον ενδιέφερε αν θα πάρει πολίτη η σφαίρα. Όποιον έβλεπε ο χάρος εκείνη την ώρα. Μιλάμε για έναν αδίστακτο άνθρωπο. Δεν καταλάβαινε τίποτα εκείνη την ώρα». Και πρόσθεσε: «Μόλις τους τελείωσαν οι σφαίρες, σηκώθηκαν και άρχισαν να τον κυνηγούν».

Ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή υποστήριξε πως «Ο Μαζιώτης είχε το όπλο στο χέρι και μόλις ήρθε σε επαφή με τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί».

Ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Γιάννης Φαναριώτης, πάντως τόνισε ότι ο συνάδελφός του που τραυματίστηκε, δέχθηκε τη σφαίρα από πολύ κοντά και τον συνέλαβε με κίνδυνο της ζωής του. «Δεν κυνηγούσε το Μαζιώτη, έμαθε για ό,τι συνέβαινε από το σύστημα επικοινωνίας μας. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος βρισκόταν τυχαία στο κέντρο χθες επειδή είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής αστυνομικός.