Με καταγωγή από την Πάτρα και με ένα μικρό παιδάκι ο ειδικός φρουρός Νίκος Παναγιωτόπουλος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τη σφαίρα που δέχθηκε από το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη.

Ο 29χρονος ειδικός φρουρός βρισκόταν στο κέντρο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Ευρισκόμενος κοντά στο σημείο, μετά το σήμα που δέχθηκε από τον ασύρματο, ο ειδικός φρουρός έσπευσε στο σημείο, όπου ήρθε στα χέρια με τον Νίκο Μαζιώτη. Όταν ο τελευταίος αισθάνθηκε ότι στενεύουν τα περιθώρια, έβαλε το χέρι μέσα στο σακίδιο που είχε και πυροβόλησε δύο φορές. Η μία σφαίρα πέτυχε τον αστυνομικό στο αλεξίσφαιρο, ενώ η άλλη στο μηρό. Όταν ο Μαζιώτης ένιωσε ότι εγκλωβίζεται από παντού φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του τουλάχιστον δύο φορές.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ μαζί του επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντάς του ότι «έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα».