«Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση» σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, τόνισε σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Όπως έχει γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει και παρακολουθούσε τον καταδικασμένο για τρομοκρατία στην Αθήνα και οι Αρχές γνώριζαν ότι μετακινούνταν με το μετρό και τον ΗΣΑΠ.

Για το λόγο αυτό είχαν συγκροτηθεί μικρές ομάδες της Αντιτρομοκρατικής που τον αναζητούσαν στα μέσα μεταφοράς. Σε μία από αυτές της ομάδες συμμετείχε και μια 25χρονη αστυνομικός, η οποία τον εντόπισε χθες, Τετάρτη, στον σταθμό Ομόνοια. Πληροφορίες αναφέρουν πως τον καταζητούμενο τον πρόδωσαν η περούκα και τα χαρακτηριστικά μάτια του.

Η 25χρονη άρχισε να παρακολουθεί τον Μαζιώτη, ο οποίος επιβιβάστηκε στον συρμό του ΗΣΑΠ έως τον σταθμό Μοναστηράκι, όπου και αποβιβάστηκε. Ο 42χρονος μπήκε σε κατάστημα και τότε ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου δόθηκαν οδηγίες, ενώ παράλληλα κλήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τον ρόλο της γυναίκας στη σύλληψη Μαζιώτη επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας, με δηλώσεις του στο Mega, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μου και εκ μέρους του κ. πρωθυπουργού στο κορίτσι αυτό της αντιτρομοκρατικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η χθεσινή επιχείρηση «μόνο τυχαία δεν ήταν». «Άλλωστε, χωρίς τυμπανοκρουσίες εκτυλίσσεται και ξετυλίγεται στη Αθήνα το πρόγραμμα Θησέας που έχει να κάνει με την αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, εμπεριέχει πάνω από 800 αστυνομικούς και όλες τις μονάδες σε συνεργασία», ανέφερε ακόμη.