Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο φέρεται να ανήκει στην στενή ομάδα των συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη. Σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης αφού σύμφωνα με πληροφορίες από τις έρευνες έχουν προκύψει στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι συμμετείχε σε ληστείες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Νίκος Μαζιώτης.

Την ίδια ώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, αφού στις 12 τα μεσάνυκτα έληξε το Αυτόφωρο.

Από την ώρα που το ένταλμα σύλληψης επιδοθεί στον κατηγορούμενο, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχει δικαίωμα από το νόμο να ζητήσει και να λάβει προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους , αφού από την στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών -εκτιτέα τα 25 – που του έχουν επιβληθεί για την συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες για:

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας

– Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση

– παράνομη οπλοχρησία κατ΄ εξακολούθηση

– Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες

– Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη

– Εγκληματική οργάνωση

– υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

– πλαστογραφία μετά χρήσεως

– διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια κατ΄ εξακολούθηση

– εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.