Μια απόδειξη αγοράς ρούχων από εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι που βρέθηκε στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη έχει στρέψει τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του 42χρονου και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η απόδειξη είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή του Μαζιώτη με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι και αποκαλύπτει ότι ο μέχρι χθες καταζητούμενος τρομοκράτης, αφού προέβη σε αγορές από κατάστημα ρούχων στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, επιβιβάστηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό Μαρούσι και κινήθηκε προς Ομόνοια.

Έτσι, καθόλου τυχαία, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του οικήματος ασφαλείας του 42χρονου στράφηκαν από την πρώτη στιγμή σε μια ζώνη που ξεκινά από τα Πατήσια και επεκτείνεται σε Καλογρέζα, Χαλάνδρι και Μαρούσι, κατά μήκος δηλαδή των περιοχών που διασχίζει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Ταυτόχρονα, κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε χθες στην εφημερίδα ότι έχουν προκύψει πληροφορίες και ευρήματα που τοποθετούν στο κάδρο των ερευνών και τις περιοχές Μαραθώνα και Γραμματικού. Αναφέρθηκε σε «μαρτυρίες» και «αναφορές» για παρουσία Μαζιώτη – Ρούπα στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή του τρομοκράτη βρέθηκαν τέσσερα κλειδιά, που μέχρι χθες δεν είχε διαπιστωθεί σε ποιο οίκημα αντιστοιχούν.