Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται από τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη η Αντιτρομοκρατική. Και αυτό διότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και οι ανώτατοι αξιωματικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις είναι μεγάλη ευκαιρία να εξαρθρωθεί ολόκληρος ο «κύκλος» Μαζιώτη.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν μέσα στο σακίδιο που είχε ο καταζητούμενος τρομοκράτης κλειδιά και βρίσκονται σε προσπάθεια διασταύρωσης και εντοπισμού τουλάχιστον μίας γιάφκας. Οι έρευνες προσανατολίζονται τόσο στο κέντρο, όσο και σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, Γραμματικό και Μαρούσι.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι και η στάση που θα κρατήσουν πλέον οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη, προεξέχουσας της Πώλας Ρούπα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι λόγω της έντασης που ακολούθησε από τη σύλληψη Μαζιώτη, δεν αποκλείεται να προβούν σε λάθη, τα οποία για αυτούς μπορούν να αποβούν μοιραία, αφού ενδεχομένως να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Πάντως από την ώρα της σύλληψης ο επιχειρησιακός θάλαμος στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει πάρει φωτιά, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των συνεργών του, όπως επίσης και των κρησφύγετων της οργάνωσης. Στις γιάφκες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρεί ότι θα βρει μεγάλο μέρος του οπλισμού του Νίκου Μαζιωτη και των συνεργών του.

Εν τω μεταξύ οι Αρχές αναζητούν το όχημα που αγόρασε ο Νίκος Μαζιώτης ως Μιχάλης Μιχελάκης.