Από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου ξεκίνησε ο εντοπισμός του διαβόητου τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη, που τελικά κατέληξε στην σύλληψή του στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη το μεσημέρι.

Το πρωί της Τετάρτης, στις 11.30, οι κάμερες του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου κατέγραψαν το τρομοκράτη να επιβιβάζεται με προορισμό το Μοναστηράκι και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο Μαζιώτης καταγράφηκε επίσης και από κάμερες του ηλεκτρικού σταθμού στην Ομόνοια και η πορεία του έγινε ακόμα πιο σαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαζιώτης επισκέφτηκε επίσης γνωστό, μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής του Αμαρουσίου και αγόρασε αθλητικά ρούχα. Επίσης, εκεί βρέθηκε σταθμευμένο το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει το 2013 ο αρχιτρομοκράτης με την πλαστή ταυτότητα, στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Μαζιώτη επικεντρώνονται στα βορειοανατολικά προάστια, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, στα Πατήσια, τον Κολωνό, την Κυψέλη, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό.