Ο καταζητούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης, συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στο Μοναστηράκι, στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ένας αστυνομικός δέχτηκε πυροβολισμό και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως και δύο τουρίστες τραυματίστηκαν.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε έπειτα από απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως 44. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν το συγκεκριμένο κατάστημα, η αστυνομία όμως ενημερώθηκε και έφτασε έγκαιρα στο σημείο με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία για ύποπτο άτομο που κινείται χαμηλά στην οδό Ερμού κινητοποίησε τις αρχές. Όταν ο Μαζιώτης είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, άρχισε να τρέχει στην Ερμού και να πυροβολεί. Προκειμένου να διαφύγει, μπήκε σε ταξί. Όταν όμως συνειδητοποίησε πως οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν, βγήκε από το ταξί και άρχισε να τρέχει. Οι αστυνομικοί τον είδαν και ο καταζητούμενος τρομοκράτης απάντησε με πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο δεξί χέρι.

Μαζί με τον Ν. Μαζιώτη συνελήφθη και ένα δεύτερο άτομο που θεωρείται συνεργός του. Αυτή τη στιγμή ο Μαζιώτης έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό και πρόκειται να χειρουργηθεί, καθώς έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας στον δεξί ώμο.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα. Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλείας του Σάββα Ξηρού.

Ο 29χρονος αστυνομικός Νίκος Παναγιωτόπουλος διακομίσθηκε στο 401 ΓΣΝΑ.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η αστυνομία.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους τον Οκτώβριο του 2011.