Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, περιέγραψε τη συμπλοκή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, λέγοντας ότι ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Μαζιώτης, στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης , ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας.

«Ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, συμπληρώνοντας ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση κρατείται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας εντοπίστηκε από κάμερες στον σταθμό Ομονοίας και στην συνέχεια τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Στην συμπλοκή στο Μοναστηράκι πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.

«Η πρώτη επαφή του Νίκου Μαζιώτη με την Ομάδα ΔΙΑΣ έγινε στην οδό Αθήνας, στο ύψος Αγίας Ειρήνης, με τον καταζητούμενο τρομοκράτη να πυροβολεί με πιστόλι USP μία φορά. Προχώρησε στην πλατεία Μοναστηρακίου κι όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίστηκε, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός κι ένας Γερμανός. Ο πρώτος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να διατρέχει κίνδυνο και ο δεύτερος συνεχίζει τις διακοπές του. Ο Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και πυροβόλησε δύο φορές», δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.



Η πλαστή ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης