Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές και ιδίως οι αρχές ασφαλείας και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από συνδυασμένες πληροφορίες που περιήλθαν στη διάθεσή τους, για επικείμενο θεαματικό τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα της Κυριακής», με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αυξήθηκε η φρούρηση περίπου 1.000 πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας, αλλά και κτιρίων που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα στόχος των τρομοκρατών, καθώς παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος θεωρείται μήνας της οικονομίας, ενώ ειδικά φέτος, συμπίπτει με την κρίσιμη αξιολόγηση της τρόικας για το μέλλον της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν συλλέξει πληροφορίες που βεβαιώνουν αυξημένη κινητικότητα ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατία στην Ελλάδα και κατόπιν αυτών, δόθηκαν ήδη εντολές να αυξηθεί η φρούρηση αλλά και τα μέτρα ασφαλείας για όλα τα πρόσωπα που χειρίζονται ζητήματα οικονομίας στην Ελλάδα και δόθηκαν ήδη οδηγίες στις φρουρές τους για να ακολουθούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που τους έχουν υποδειχθεί.

Φαίνεται εξάλλου ότι η συγκεκριμένη κινητικότητα εντοπίστηκε και από τις υποκλοπές συνομιλιών αλλά και την ανάλυση δεδομένων από τις πρόσφατες ληστείες σε Βελεστίνο και Μέθανα, ενώ η σχετική πληροφόρηση φέρεται να έχει δοθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προς τους επιτελείς της Λεωφόρου Κατεχάκη, που φοβούνται «ένοπλο, αναβαθμισμένο χτύπημα» ανά πάσα στιγμή.

Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αναφορές σε πρόσφατη προκήρυξη των «Πυρήνων» για αναβίωση του «αντάρτικου πόλης» και επανενεργοποίηση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που δεν έχει εμφανιστεί την τελευταία τριετία.