Σπείρα διαρρηκτών που είχε βάλει στο στόχαστρό της μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη σπείρα αποτελούσαν πέντε Έλληνες, ηλικίας 35, 33, 26, 24 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δράστες αφού πήγαιναν με φορτηγό σε χώρους όπου ήταν τοποθετημένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, στη συνέχεια τα έδεναν με συρματόσχοινο από το φορτηγό. Κατόπιν έθεταν σε κίνηση το φορτηγό, προσπαθώντας κατά αυτό τον τρόπο να τα αποξηλώσουν, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν.

Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων, που οι δράστες είχαν διαπράξει πριν από έξι μήνες στο Αίγιο και στο Διακοπτό. Επίσης, εξιχνιάστηκαν ακόμη μία διάρρηξη σε μεταφορική εταιρεία της Αιγιάλειας, από όπου οι δράστες αφαίρεσαν φωτοβολταϊκό εξοπλισμό μεγάλης αξίας, καθώς και μια δεύτερη διάρρηξη σε κατάστημα σιδηροκατασκευών στην ίδια περιοχή, από όπου είχαν αφαιρέσει εργαλεία συνολικής αξίας 1.800 ευρώ.

(Φωτογραφία αρχείου)