Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας την Τετάρτη 3 Απρίλιου τιμώρησε με 27 μήνες φυλάκισης έναν αστυνομικό από τον Βόλο ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ένα αρκετά περίεργο επεισόδιο.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Ελευθερία» το δικαστήριο εξέτασε το περιστατικό που είχε γίνει γνωστό τον Φλεβάρη του 2013. Τότε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, ο υπαρχιφύλακας για τα μάτια μιας γυναίκας και εξαιτίας ανταλλαγής κάποιων γραπτών μηνυμάτων, έφτασε στα άκρα με έναν 29χρονο που ήταν και ο αποστολέας αυτών των μηνυμάτων.

Ο αστυνομικός οδήγησε τον νεαρό τότε άνδρα, σε μια ερημική τοποθεσία, τον έδεσε με χειροπέδες, τον έγδυσε, τον χτύπησε υπό την απειλή όπλου και τον άφησε εκεί. Το θύμα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του εξήγησε αναλυτικά όλα όσα του συνέβησαν ενώ από την πλευρά του ο αστυνομικός ζήτησε συγγνώμη και εμφανίστηκε μετανιωμένος για όλα όσα είχαν συμβεί.

Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα όμως έχει επιστρέψει στην υπηρεσία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για έξι πράξεις με πιο σημαντικές εξ αυτών την παράνομη παρακράτηση, την έκθεση και την απλή σωματική βλάβη (που μετατράπηκε από επικίνδυνη). Του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών με τριετή αναστολή. Στο πρωτόδικο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο) είχε τιμωρηθεί με συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών.